България да подкрепи инициативата на Европейската комисия против “делата шамари” срещу журналисти и активисти 23.01.2023 г.

ПДИ и Асоциацията на европейските журналисти - България (АЕЖ) се обръщат към министъра на правосъдието Крум Зарков с призив България да подкрепи инициативата на Европейската комисия срещу злоупотребата с предявяването на съдебни искове срещу журналисти и защитници на правата на човека, т. нар. “стратегически дела срещу публичното участие” (от англ. Strategic lawsuits against public participation или SLAPP - “дела шамари”).

Изпращайте номинации за антинаградите Big Brother (Големия брат) 2023 09.01.2023 г.

Програма Достъп до Информация и Интернет Общество – България обяват началото на набиране на номинации за антинаградите Big Brother 2022. Антинаградата се връчва за нарушение на правото на лична неприкосновеност и на защитата на личните данни на гражданите. Номинациите могат да се правят чрез Фейсбук-страницата на "Интернет общество - България" на адрес www.facebook.com/internetsocietybg или чрез имейл до организаторите: office@aip-bg.org, isoc-bul@isoc.bg до 21 януари 2023 г.