ПДИ – сред шестте организации, най-често публикували в портала на НПО
На 11 декември 2013 Програма Достъп до Информация бе отличена като една от шестте организации, публикували най-често в Информационния портал на НПО в България. Публичната и медийна кампания е сред приоритетите в застъпническата работа на ПДИ. Освен чрез разработените си канали за комуникация, през 2013 ПДИ разпространи чрез портала на НПО общо 34 новини, свързани със застъпничество за свобода на информацията, анализи на законодателството и на състоянието на активната прозрачност, резултати от съдебни дела за достъп до обществена информаци

Гергана Жулева и Валери Димитров
На 15 януари 2013 г. председателят на Сметната палата на Република България проф. Валери Димитров връчи на изпълнителния директор на Програма Достъп до Информация Гергана Жулева символа на Сметната палата и Грамота за приноса на ПДИ за по-голяма публичност и прозрачност на институциите в България и съдействието й за повишаване на информираността на обществото.

 


Яна Бюрер Тавание връчва наградата на д-р Гергана Жулева, снимка Добрин Кашавелов/ Circle и Вера Гоцева
Програма Достъп до Информация бе удостоена със специален приз за принос към правата на човека в България
На 9 декември 2011, в навечерието на Международния ден на правата на човека, на тържествена церемония в „Студио 5” в София Програма Достъп до Информация получи специалната награда за цялостен принос към защитата и утвърждаването на правата на човека в България. Призът "Човек на годината" бе връчен от Български хелзинкски комитет.

 


Васил Филипов връчва наградата на д-р Гергана Жулева, снимка bulFoto
Програма Достъп до Информация с награда за принос в развитието на гражданското общество в България
На 31 март 2011 на церемония в „Студио 5” в София , Гражданско сдружение „Видовден” и Гражданско движение ДНЕС връчиха наградите „Видко” за принос в развитието на гражданското общество в България. Отличията в четирите категории („Обществено ангажирана личност”, „Гражданин за пример” „Неправителствена организация” и „Работа в полза на гражданите”) връчиха съпредседателите на „Видовден” Анжелика Цокова и Васил Филипов. ПДИ получи награда в категорията „Неправителствена организация”.

 


Председателят на Комисията, Евтим Костадинов, връчва плакет и грамота на изпълнителния директор на ПДИ, Гергана Жулева
Комисията по досиетата награди Програма Достъп до Информация за активност и съдействие при отварянето на архивите на комунистическите тайни служби
На 8 април 2010 г.в Нова конферентна зала на СУ „Климент Охридски”, по повод третата годишнина от създаването й, Комисията по досиетата връчи за пръв път награди на неправителствени организации и журналисти. ПДИ бе удостоена с плакет за проявена активност и съдействие при отварянето архивите на комунистическите тайни служби и грамота за утвърждаване авторитета на Комисията.
Александър Кашъмов, ръководител на Правния екип на Програма Достъп до Информация получи наградата „Адвокат на годината”. За втори път списание "Правен свят" връчва наградите "Юрист на годината". Номинациите са на база две социологически проучвания, направени по поръчка на "Правен свят" сред магистрати от цялата страна. Екипът на списанието анкетира и водещи журналисти, които отразяват работата на съдебната система и именно те номинират Александър Кашъмов. В тази категория журналистите номинираха още Марин Марковски и Лъчезар Таков. Церемонията по връчване на наградите се състоя на 2 декември 2008 г. в Кемпински хотел Зографски.
Интервю с Александър Кашъмов.

 


Изпълнителният директор на ПДИ Гергана Жулева получава наградите "Темпълтън" от Алехандро Чафуен, изпълнителен директор на фондация "Атлас" (вляво) и Леонард Лиджио, изпълнителен вице-президент
На 27-ми април 2005 г. на официална церемония ПДИ получи две награди “Темпълтън” за принос в изграждането и поддържането на принципите на демокрацията и пазарната икономика. На Петия “Форум на свободата”, организиран от фондация за икономически изследвания “Атлас”, САЩ, ПДИ бе отличена с първа награда в категорията “Етика и ценности”. Изпълнителният директор на Програма Достъп до Информация, Гергана Жулева, получи и приз за цялостно институционално развитие на организацията на официалната церемония по време на Форума, на който присъстваха повече от 300 участници от 49 държави.