д-р Гергана Жулева

Председател на управителния съвет

Гергана Жулева е инициатор, един от основателите и изпълнителен директор на Програма Достъп до Информация (ПДИ). Д-р Жулева е професионално свързана с достъпа до информация от 1995 г. Ръководител е на повече от 50 проекта, свързани с кампании, наблюдение, или обучения в областта на достъпа до информация. Участва в обществения дебат по приемането на Закона за достъп до обществена информация в България през 2000 и по неговите изменения през 2002, 2007 и 2008 г. Автор е на голям брой публикации, посветени на свободата на информация. Съавтор и редактор е на годишните доклади за състоянието на достъпа до информация в България, които ПДИ издава от 2000 г. Член е на управителния съвет на Международната мрежа на застъпниците за свобода на информацията 2002 - 2014 (Freedom of Information Advocates Network), член на редакционния съвет на FreedomInfo.org, съосновател и член на международния консултативен съвет на Access-Info Europe (2005 - 2016) и на консултативния съвет на Privacy International. Гост лектор е на международни обучения по въпросите на достъпа до информация.

Александър Кашъмов

Адвокат. Изпълнителен директор на ПДИ

Александър Кашъмов е завършил право и философия в СУ "Св. Климент Охридски". Работи в областта на човешките права и по-специално правото на достъп до информация от 1997 г. Носител на наградата "Адвокат на годината" за 2008 г., връчвана от списание "Правен свят". През 2014 е избран за член на управителния съвет на Международната мрежа на застъпниците за свобода на информацията.

Димитър Тотев

Адвокат

Йорданка Ганчева

Програмен директор, Форум за наблюдение и анализ на публични политики

Йорданка Ганчева е сред учредителите на ПДИ, с дългогодишен опит в изследователската работа, разработването и управлението на проекти, финансов и оперативен мениджмънт на неправителствени организации, както в България, така и в други страни от региона. Навлиза в неправителствения сектор през 1994 година и до 2003 година е последователно офис мениджър, финансов директор, изследовател и главен изследовател в Института за пазарна икономика в София. Инициатор и съучредител е на Института за изследване на икономически политики в град Скопие, Р. Македония, чиято изследователска работа ръководи до октомври 2008 година.

Люба Ризова

Медиен консултант

Директор на "Новини и актуални предавания" в bTV 2000 – 2014. Завършва журналистика в СУ "Климент Охридски". Има специализации по телевизионна журналистика в Съединените щати и е член на Американската асоциация на радио-телевизионните новинарски директори. Работила е като водещ "Новини", репортер, редактор, заместник-директор и директор "Новини" в "Нова тв", както и като репортер и редактор в БНР. В началото на 2015 се присъединява към екипа на „Господари на ефира“ в Нова ТВ, където консултира разследванията, провеждани от популярното предаване. Автор на няколко документални телевизионни филми.

%#-NL-#%

Мариана Милошева - Круш

Международен консултант

Мариана Милошева – Круш е историк по образование. Активист на гражданското общество и експерт по стратегическо развитие, оценка, набиране на средства и социално включване. В момента е управител на CREDA consulting, която подпомага ефективността на неправителствени организации и международни програми чрез оценка, организационно развитие и стратегичски съвети.

Невен Дилков

Невен Дилков е Управител на Нетера, а от 2010 г. е и Председател на УС на Сдружението за електронни комуникации. Невен е учил в Qinhua University, Китай и завършва Компютърни науки със "summa cum Laude" в West Virginia Wesleyan College, USA. Преди Нетера, той е работил като консултант за Strategic Technology Resources в Чикаго. През 1997 г. Невен основава Нетера. В момента компанията е сред топ 3 на българските телекоми, опериращи в Централна и Източна Европа.

Павлина Петрова-Тунчколлу

Изпълнителен директор на Форум за наблюдение и анализ на публични политики

Павлина Петрова-Тунчколлу е сред учредителите на ПДИ. Павлина Петрова-Тунчколлу е един от учредителите и настоящ изпълнителен директор на Форум за наблюдение и анализ на публични политики. Тя е един от учредителите и на Програма Достъп до Информация, Институт за прогресивно образование (ИПО), Клъстер за иновативни био и еко технологии, сдружение Приятели на планината. От 1996 до 2003 година е административен директор на Институт за пазарна икономика – София. От 2004 до 2008 година е изпълнителен директор на Институт за изследване на икономически политики в Скопие, Р. Македония, чието учредяване инициира през 2004 година. С дългогодишен опит в изследователската работа, разработването и управлението на проекти, финансов и оперативен мениджмънт на неправителствени организации, както в България, така и в други страни от региона.

Петко Георгиев

Изпълнителен Директор на ПроМедия