17 октомври 2023 г.

 

На 10 ноември 2023 г. започва осмият практически курс за студенти „Достъп до информация и обществени комуникации“, провеждан от Фондация "Програма достъп до информация", съвместно с департамент „Медии и Комуникация“ на Нов български университет в периода 10 ноември 2023 - 12 януари 2024 г.

Всеки петък, в продължение на седем седмици, на студентите ще бъдат представени лекции, в рамките на проект „Консултативен център за прозрачност и достъп до информация“, подкрепен от Фондация „Америка за България“.

Обучението включва 7 лекции, а лектори ще бъдат Гергана Жулева, учредител и председател на Управителния съвет на ПДИ, Александър Кашъмов, изпълнителен директор на ПДИ, и адвокатите от правния екип на ПДИ Кирил Терзийски и Стефан Ангелов. В края на курса студентите ще представят резултатите от практическите си задачи – подаване на заявления за достъп до информация до публични институции по въпроси от интерес за участниците в обучението. Студентите ще получат сертификати за успешно преминат курс. 

Курсът се провежда в рамките на проект „Консултативен център за прозрачност и достъп до информация“ с подкрепата на Фондация „Америка за България“.