03 септември 2016 г.
Приятели, Програма Достъп до Информация стартира кампания за набиране на средства по повод Международния ден на правото да знам 28 септември.

 

Ако и вие смятате, че свободата на информация е кауза, която заслужава постоянни усилия и работа, че достъпът до информация е кислородът на демокрацията, подкрепете ни в платформата Indiegogo.

 

Може да ни подкрепите с фиксирана сума от 50 USD, 100 USD, 200 USD или с избрана от вас сума, като натиснете бутона

 

 

Системата също позволява да изберете името ви да не се появява публично в списъка на дарителите.

 

Страницата на кампанията на ПДИ за набиране на средства е: https://www.indiegogo.com/projects/28-september-right-to-know-day-awards-ceremony#/

 

Разчитаме на вашата подкрепа!

 

ПДИ вече 20 години наблюдава състоянието на достъпа до информация, предоставя безплатна правна помощ в случаи на търсене на обществена информация, подкрепя журналистически разследвания по обществено значими теми, провежда обучения и разяснителни кампании за правото на достъп до информация.

 

Веднъж годишно ПДИ организира и провежда церемония по връчване на награди на 28 септември – Международният ден на правото да знам. Отличаваме граждани, неправителствени организации и журналисти, както и институции с принос към свободния достъп до информация. Порицаваме изоставащите институции в прозрачността.