26 ноември 2010 г.

Премиерата на „Купувам/продавам брега на Дунав“ (10 години ЗДОИ, 60 истории на журналисти) се състоя на 26 ноември 2010 от 19 часа в книжарница „Хеликон”, бул. „Цар Освободител“ 4, София.

 

Новата книга на ПДИ „Купувам/продавам брега на Дунав“ е част от стратегията на фондацията, свързана с отбелязването на 10-годишнината от приемането на Закона за достъп до обществена информация. Текстовете са написани от координаторите на ПДИ в периода 2003 – 2010, повечето са публикувани в месечния бюлетин на фондацията, а останалата част - в медиите, където журналистите работят. За целта на сборника някои текстове са допълнени, актуализирани или специално написани.   

 

„Купувам/продавам брега на Дунав“ е палитра от журналистически жанрове - редуват се документалният очерк и репортажът, коментарът и анализът, разследването и класната публицистика.

 

„Купувам/продавам брега на Дунав“ се издава в рамките на проекта „Местни медии и свобода на информацията в България“, осъществяван от The Management & Media Academy/Free Voice и Програма „Достъп до Информация“, с финансовата подкрепа на Програма МАТРА на Министерството на външните работи на Кралство Холандия.

Съставител и редактор на сборника е Николай Н. Нинов, художественото оформление е дело на Николай Пекарев.
ПДИ ще представи новата си книга на 26 ноември 2010 от 19 часа в книжарница „Хеликон“, фоайето на гранд хотел „България“. „Купувам/продавам брега на Дунав“ се разпространява от веригата „Хеликон“.

„Купувам/продавам брега на Дунав (10 години ЗДОИ, 60 истории на журналисти)“,
Николай Н. Нинов, съставител и редактор, Програма „Достъп до Информация” 2010, 248 стр., 9 лв., ISBN 978-954-9953-46-6

 

Още за книгата на www.aip-bg.org/bulletin/82/10.htm