03 ноември 2009 г.

Церемонията по връчване на наградите по повод 28 септември-Деня на правото да знам се превърна в обществено събитие, което събира хора от всички групи, участници в процеса на търсене и предоставяне на информация — представители на неправителствени организации, служители от държавната администрация, журналисти, съдии, юристи, партньори, приятели и колеги на ПДИ. За много от тях наградите „Златен ключ” са поощрение за активността в областта на достъпа до информация и стимул за по-нататъшни дейности в това направление.

Представяме двадесет минутен репортаж от седмата церемония за връчването на наградите по повод Деня на правото да знам, състояла се на 28.09.2009 г. Всичко за историята на събитието, инициативите и церемониите от други години може да видите на специалната страница: http://www.righttoknowday.net/

"Ден на правото да знам - 28.09.2009 г." е произведен от авторски екип на ЦЕНТЪР ЗА РАДИО И ТЕЛЕВИЗИОННО ОБУЧЕНИЕ – ПРОМЕДИА по поръчка на Програма Достъп до Информация.

Филмът е създаден в рамките на проект "Местни медии и Свобода на информацията в България" осъществяван от The Management&Media Academy/Free Voice и Програма Достъп до Информация” с финансовата подкрепа на Програма МАТРА на Министерството на Външните работи на Холандия.