Фондация Програма Достъп до Информация
ДАРЕТЕ чрез платформата Indiegogo за провеждането на 16та церемония по връчване на награди по повод Международния ден на правото да знам в България. Всяка подкрепа е от значение!
Подкрепете ПДИ

Програма Достъп до Информация започна набирането на средства за провеждането на 16та церемония по връчване на награди по повод Международния ден на правото да знам в България.

 

Всеки може да подкрепи Шампионите за свобода на информацията в България, като дари малка сума и помогне за провеждането на церемонията чрез платформата Indiegogo или на банковите сметки на фондацията до 10 септември 2018.


Страницата на кампанията на ПДИ за набиране на средства е: https://igg.me/at/FOI-Champions-Day-Bulgaria. Чрез нея се надяваме повече хора да дарят малки суми (Crowdfunding) и така да наберем необходимите средства.

 

Може да ни подкрепите с фиксирана сума от 50 USD, 100 USD, 200 USD или с избрана от вас сума като натиснете бутона

 

Системата позволява даряване на малки суми от дебитна/кредитна карта.


Системата позволява да изберете името ви да не се появява публично в списъка на дарителите.

 

Може да ни подкрепите и на нашите банкови сметки в УниKредит Булбанк.

BIC: UNCRBGSF

IBAN (BGN): BG77 UNCR 7630 1022 5620 87

IBAN (EUR): BG42 UNCR 7630 1422 5974 10

IBAN (USD): BG95 UNCR 7630 1122 5918 49

Титуляр: Фондация "Програма Достъп до Информация".

Oснование:"Церемония - 28.09.2018"

 

Денят на правото да знам бе създаден на конференция в България през 2002 г. и оттогава се отбелязва от хиляди застъпници за свобода на информацията по света.

28 септември бе признат за Международен ден на всеобщия достъп до информация от ЮНЕСКО през 2015.

 

Вече 16 години ПДИ организира и провежда церемония по връчване на награди на 28 септември в България. Отличаваме граждани, неправителствени организации и журналисти, както и институции, с принос към свободния достъп до информация. Порицаваме изоставащите институции в прозрачността.

 

Събитието се превърна в най-силното средство в кампанията за насърчаване на упражняването на правото на информация и застъпничество за повече прозрачност и отчетност в управлението.

 

Песента „Дишай!“ е емблема на Шампионите за свобода на информацията в България. Защото информацията е кислородът на демокрацията.

 

Вашата подкрепа за провеждането на шестнадесетата Церемония по връчване на награди за деня на правото да знам на 28 септември 2018 е важна за нас!

 

От 22 години ПДИ наблюдава състоянието на достъпа до информация, предоставя безплатна правна помощ в случаи на търсене на обществена информация, подкрепя журналистически разследвания по обществено значими теми, провежда обучения и разяснителни кампании за правото на достъп до информация.

 

Разчитаме на Вашата подкрепа!© 2018 Програма Достъп до Информация
Материалите в Информационния бюлетин на Програма Достъп до Информация са обект на авторско право.
При цитиране позоваването на източника е задължително.