07 май 2024 г.

 

С дълбока скръб съобщаваме, че почина Николай Нинов, член на екипа на ПДИ от самото начало на работата на организацията, създател и координатор на мрежата на координаторите на ПДИ в цялата страна.

 

След продължително боледуване на 4 май 2024 г. почина нашият колега – журналистът и писател Николай Нинов.

 

Ники Нинов е част от екипа на ПДИ от 1997 година, т.е. от самото начало на същинската работа на организацията, заедно с един от основателите и дългогодишен изпълнителен директор Гергана Жулева, младия тогава юрист Александър Кашъмов и журналистката Еми Барух. Ники беше заедно с нас в работата на организацията в продължение на много години.

 

Николай Нинов е основател на мрежата на журналистите на ПДИ в страната – устойчивостта, сплотеността и развитието на координаторската мрежа се дължат в голяма степен на харизматичната му личност и изявен стил в лидерството й.

 

Николай Нинов е носител на Годишната награда на СБЖ (1996), работил е още като журналист и редактор на български медии, автор е на книгите „Лихва за лятото“, „Девет мъжки драми“, „Без папийонка в Нощта на Сезарите“, с допълнено издание „Френска връзка“, и романа „Жиголо“.

 

Плод на неговата пътешественическа, изследователска и фотографска страст са книгите „Повторени сънища“, „Времето гледа с десет очи“, „Намерени от чудесата“, "Видения от древността" и "Маршът на идолите".

 

Почивай в мир, Ники!