21 юни 2021 г.Фондация Програма Достъп до Информация Ви кани на 29 юни 2021 г., вторник, от 11.00 часа на онлайн пресконференция*, на която ще бъде представен двадесет и първият годишен доклад за състоянието на достъпа до информация в България.

Докладът за 2020 г. съдържа:

► Препоръки, свързани с правната уредба за достъп до информация и нейното прилагане;
► Законодателство, свързано с правото на достъп до информация;
► Оценка на регулациите в областта на достъпа до информация;
► Състоянието на активната прозрачност за 563 органа на власт в България;
► Анализ на правната помощ, предоставена от ПДИ през годината;
► Тенденции в съдебната практика по дела за достъп до информация, подкрепени от ПДИ през 2020 г.;
► 7 приложения.

Текстът на доклада и приложенията към него ще бъдат публикувани на страницата на ПДИ тук

*Пресконференцията ще се състои в платформата Zoom. Заявете присъствие, като се регистрирате на следния линк: https://bit.ly/3jaMVV1. След регистрация, очаквайте имейл с автоматично потвърждение. В него ще видите син бутон Join Meeting, с който можете да достъпите събитието. В деня на събитието ще получите и повторен напомнящ мейл.

Предоставените от Вас лични данни при регистрация ще бъдат обработвани от Програма Достъп до Информация за целите на организирането на събитието в съответствие с политиката ни за поверителност. 

За контакти: Адриана Иванова, adriana@aip-bg.org, 0876827210.Очакваме Ви!
 
 _______________________________________ 

Докладът е подготвен в рамките на проект Форум „Достъп до информация“, който се изпълнява с финансовата подкрепа на Исландия, Лихтенщайн и Норвегия по линия на Финансовия механизъм на ЕИП. Основната цел на проект Форум „Достъп до информация“ е подобрена прозрачност и отчетност на публичните институции. За прехвърляне към страницата, посветена на проекта, натиснете тук.