Фондация Програма Достъп до Информация
14.07.2017 г.

Програма Достъп до Информация стартира кампания за набиране на средства по повод  Международния ден на правото да знам 28 септември.

Всеки може да подкрепи каузата на достъпа до информация в България, като ни помогне да съберем необходимата за провеждането на церемонията по връчване на награди сума в платформата Indiegogo до 14 септември 2017.

 

Денят на правото да знам бе създаден на конференция в България през 2002 г. и оттогава се отбелязва от хиляди застъпници за свобода на информацията по света.

 

28 септември бе признат за Международен ден на всеобщия достъп до информация от ЮНЕСКО през 2015, а тази година ще бъде отбелязан и от Европейската комисия.

 

Вече 15 години ПДИ организира и провежда церемония по връчване на награди на 28 септември в България. Отличаваме граждани, неправителствени организации и журналисти, както и институции, с принос към свободния достъп до информация. Порицаваме изоставащите институции в прозрачността.

 

Събитието се превърна в най-силното средство в кампанията за насърчаване на упражняването на правото на информация и застъпничество за повече прозрачност и отчетност в управлението.

 

ПДИ вече 20 години наблюдава състоянието на достъпа до информация, предоставя безплатна правна помощ в случаи на търсене на обществена информация, подкрепя журналистически разследвания по обществено значими теми, провежда обучения и разяснителни кампании за правото на достъп до информация.

 

Вашата подкрепа за провеждането на Петнадесетата Церемония по връчване на награди за деня на правото да знам на 28 септември 2017 е важна за нас!

 

Може да ни подкрепите с фиксирана сума от 50 USD, 100 USD, 200 USD или с избрана от вас сума от 5 до 50 000 щатски долара като натиснете бутона

 

Страницата на кампанията на ПДИ за набиране на средства е: https://igg.me/at/irtkd2017-Bulgaria/x

Системата позволява да изберете името ви да не се появява публично в списъка на дарителите.


Разчитаме на вашата подкрепа!