Информационен бюлетин
Брой 9(45), септември, 2007 г.

Инициативите на координаторите на ПДИ по случай 28 септември
Ралица Кацарска

Eто как координаторите на Програма Достъп до Информация популяризираха Международния ден на правото да знам в страната

Враца
На 28 септември, чрез програма „Враца” на „Дарик радио“ и програма „Будилник” на местната телевизия, Ива Антонова информира жителите на Враца за Деня на правото да знам. Публикациите във вестниците „Шанс експрес” и „Враца днес” запознаха читателите с инициативите по повод този ден.


В центъра на Враца

Добрич
„Дарик радио“ - Добрич, посвети радиопредаване на Деня на правото да знам на 10 септември. Брошури бяха представени в Информационния център на общината на град Добрич и така достигнаха до хилядите граждани, които я посещават.

Варна
Кръстина Маринова представи Международния ден на правото да знам във вестник „Народно дело” и информационните агенции „Днес +” и „Черно море”.

Кърджали
Иванка Ламбева запозна обществеността с възможностите, които дава Денят на правото да знам, като разпространи брошури за 28 септември сред журналисти, институции и граждани и публикува информация във вестник „Нов живот” и www.rodopipress.com.

Велико Търново
Светослав Стефанов организира разлепване на плакати по случай Международния ден на правото да знам пред редакцията на в. “Янтра днес”, Военния клуб, интернет-зала “Ера” в центъра на града, в Инфоцентъра на Община Велико Търново и на информационните табла в областна администрация. Също така популяризира 28 септември, с публикации във вестник „Янтра днес” и новините на кабелно радио „Велико Търново”.


Фоайето на Военния клуб - Велико Търново

Редакцията на в. "Янтра днес"


в. "Янтра днес"


Пред Военния клуб - Велико Търново

Хасково
Богдана Галева участва в сутрешния блок на TV 7, на 28 септември, заедно с Дарина Стаматова – пресаташе на Областната администрация, и Мариана Вълчева – пресаташе на РИОСВ –Хасково. Поради големия интерес, тя е била поканена отново в телевизията на 1 октомври, за да разкаже за проведената церемония. Новини и информация са пуснали още „Дарик радио“, БНР - Радио Димитровград, и кабелна телевизия „Харманли“.

Монтана
Любомир Йорданов раздаде на журналисти брошури и информира за 28 септември чрез общинските и областни медии – радио, кабелна телевизия и вестниците „Ломпрес” и „Конкурент”.

Пловдив
Веселка Венкова организира разпространението на 100 плаката за Международния ден на правото да знам.

Сливен
По инициатива на Веселина Седларска, кабелната телевизия излъчи репортаж за възможността, чрез страницата на Община Сливен, да се подават електронно заявления за достъп до информация. Гражданите бяха призовани да подават активно заявления по електронен път до Община Сливен. Плакатите бяха разлепени в редакции, офиси на НПО и информационния център в общината.


Прес клуб Сливен

Шумен
30 минути от предаването на Венцислав Венков по „Шумен“ ТВ бяха посветени на номинациите, практиките и задължените по ЗДОИ субекти.

Смолян
Валентин Хаджиев раздаде плакати за Деня на правото да знам на почти всички кметства и институции. В предаване на най-слушаното радио „Чан” беше излъчено информационно съобщение за 28 септември и за инициативите на Програма Достъп до Информация за отбелязване на празника.

Благоевград
Владимир Симеонов участва в „Дарик радио“ – Благоевград и в местната кабелна телевизия по повод 28 септември и разлепи плакатите в общината, в областната управа и в центъра на Благоевград.

Перник
Новинарската емисия на телевизия „Кракра“ Перник“ на 1 септември представи Международния ден на правото да знам и наградите, които Програма Достъп до Информация връчва по този повод.

В Стара Загора и Кърджали информация за Международния ден на правото да знам беше публикувана в местната преса.


НАЧАЛО | ПДИ | ЗДОИ | НОРМАТИВНА УРЕДБА | ПРАВНА ПОМОЩ | ОБУЧЕНИЯ | ПРЕДСТОЯЩО | ПУБЛИКАЦИИ | ВЪПРОСИ | ВРЪЗКИ | ТЪРСИ
Българска версия • Последно обновяване: 05.10.2007 • © 1999 Copyright by Interia & AIP