Информационен бюлетин
Брой 2(38), февруари, 2007 г.

Срам: общинари крият заплатите си с помощта на съда
Общински съветници от Монтана и Лом призовават в отворено писмо
колегите си от ОбС - Разград да обявят възнагражденията си

Уважаеми колеги,
Господа общински съветници!

С изненада и възмущение научихме, че ”Център на неправителствените организации - Разград” е осъден заради искането си да получи информация за размера на възнагражденията на общинските съветници. И че освен, че съдът е опазил тайната на съветниците за парите, които са взели от общинската каса, гражданските активисти ще трябва и да платят 3000 лева разноски по делото, заради проявената си активна обществена позиция в защита на законното си право на достъп до информация. Това е скандално и срамно! И че е недопустимо такива неща да се случват в държава, която се е провъзгласила за демократична и е приета за член на Европейския съюз. Скандално и недопустимо е хората, избрани от жителите на Разград да работят за защита на интересите им и развитието на региона, да крият по всички възможни начини, включително и с помощта на съда, какви средства получават от данъците на избирателите си.

Призоваваме общинските съветници в Разград да се откажат от присъдената им сума и сами да обявят публично възнагражданията, които са си гласували. Така поне в края на мандата си ще могат да застанат очи в очи с избирателите си. И да докажат, че са работили за обществото, а не за лични интереси и в ущърб на гражданите. Убедени сме, че ако общинските съветници не направят това, всеки взет скришом от избирателите им лев, както и парите, прибрани от гражданските организации, ще им бъдат удържани на местните избори чрез многократен отлив на гласове и доверие.

Иво Иванов - общ.съветник, председател на Kомисията по местно самоуправление в Монтана; Валери Стоичков - собственик на в. “Ломпрес” и общ. съветник в Лом; Кирил Любенов - председател на КНСБ и общ. съветник - Монтана; Димитър Димитров, общ. съветник в Лом; Цветан Димитров - общ.съветник в Лом; Ванюш Лазаров- общ. съветник в Лом; , Любомир Йорданов - кореспондент на в. “Труд”, координатор на ПДИ в Монтана; Камелия Обретенова - репортер в “Ломпрес”; Снежана Тонова - репортер в “Ломпрес”; Владимир Недев - Кабелно радио Лом; Любомир Димитров - пресаташе на община Лом; Янка Апостолова - репортер във в.”Монтпрес”; Диана Йорданова - репортер във в.”Слово”; Красимира Петкова - репортер в кабелна телевизия “Монт 7”; Таня Стойчева - репортер КТ “Монт 7”; Габриела Георгиева - репортер в КТ “Монт 7”; Петьо Цветанов - репортер КТ “Монт 7”; Людмила Томинска - главен редактор на КТ “Монт 7”; Рени Христова - репортер в КТ “Монт 7”; Илиан Иванов - оператор в КТ “Монт 7”; Десислава Венцисла-вова - експерт връзки с обществеността в Областна управа Монтана; Цветомир Цветков - кореспондент на БТА в Монтана; Кирил Борисов - оператор в КТ “Монт 7”; Поли Маринова - кореспондент на “Дарик радио” в Монтана.


НАЧАЛО | ПДИ | ЗДОИ | НОРМАТИВНА УРЕДБА | ПРАВНА ПОМОЩ | ОБУЧЕНИЯ | ПРЕДСТОЯЩО | ПУБЛИКАЦИИ | ВЪПРОСИ | ВРЪЗКИ | ТЪРСИ
Българска версия • Последно обновяване: 05.03.2007 • © 1999 Copyright by Interia & AIP